NLENFR
NLENFR
ENFR
I am leaving this harbor
Giving urban a farewell
Its habitants seem too keen on god
I cannot stomach their rights and wrongs
I have lost my origin
And I don’t want to find it again
Whether sailing into nature’s laws
And be held by ocean’s paws
Wanderlust, relentlessly craving
Wanderlust, peel off the layers
Until we get to the core

Björk, Wanderlust, 2007

Naar een fluïde identiteit

Vandaag zijn we fluïde wezens. Wij kiezen er voortdurend voor ons aan te passen, te bewegen, te evolueren. Wij hebben de vloeibaarheid omarmd in de wereld van het werk en in onze fysieke bewegingen, sociale relaties en zelfs onze virtuele aanwezigheid. Hoe kunnen we sereen leven met deze voortdurende verandering?

Stelt fluïditeit ons in staat de polariteiten van zelf en ander, mens en natuur, man en vrouw, materieel en immaterieel, stagnatie en beweging te overstijgen? Kunnen we meervoudig zijn, fluctueren en er kracht uit putten? Kunnen we tegelijkertijd vloeiend en geaard zijn?

De Triënnale is verspreid over drie iconische locaties in Ottignies en Louvain-la-Neuve, en wijkt ook uit naar Brussel en Parijs. MAGMA wil de bezoekers aanmoedigen om hun visie op identiteit te herzien aan de hand van meervoudige, polymorfe kunstuitingen die lichaam, zintuigen en verbeelding aanspreken. Een triënnale in het teken van zintuigen en emoties om dieper na te denken over onze eigen fluïditeit.

Graciela Iturbide, Nuestra Señora de las Iguanas, Juchitán, Mexico, 1979

Kunstenaars

Hélène Amouzou - Laurette Atrux Tallau ⎯ Stephan Balleux ⎯
Kitty Crowther ⎯ David de Tscharner ⎯ Lise Duclaux ⎯
Patrick Everaert ⎯ Jot Fau - Maika Garnica ⎯
Lara Gasparotto ⎯ Pélagie Gbaguidi ⎯ Kate Gilmore ⎯
Vincent Glowinski ⎯ Stephan Goldrajch ⎯ Camille Henrot ⎯ Graciela Iturbide ⎯ Mehdi-Georges Lahlou ⎯
Hippolyte Leibovici ⎯ Eva L’Hoest ⎯ mountaincutters ⎯ Elise Peroi ⎯ Yoel Pytowski ⎯ Naomi Lilith Quashie ⎯ Aura Satz ⎯ Elly Strik ⎯ Beata Szparagowska ⎯ Sarah Vanagt

Zie meer →

Locaties

De tentoonstelling loopt van 16 september tot 28 november 2021 op drie locaties in de stad:

Centre culturel in Ottignies
Musée L
Parking des Sciences in Louvain-la-Neuve

MAGMA wijkt ook uit naar Brussel en Parijs:

Botanique
Stephan Balleux en Porz An Park, Bounce
Eva L’Hoest, The Inmost Cell
16.09 tot 21.11.2021

Centre culturel Wolubilis - La Médiatine
Du moins, côte à côte, mountaincutters en Jot Fau
16.09 tot 01.11.2021

Centre Wallonie-Bruxelles in Paris
Mehdi-Georges Lahlou
Januari 2023

CommissaRIaAT

Voor de 10de Triënnale voor Hedendaagse Kunst hebben het Cultureel Centrum van Ottignies-Louvain-la-Neuve en zijn partners het curatorschap toevertrouwd aan Adrien Grimmeau, die het concept samen met Muriel Andrin heeft uitgewerkt.

Adrien Grimmeau is kunsthistoricus. Hij is directeur van het ISELP, curator van tentoonstellingen en heeft verschillende boeken gewijd aan kunst in de openbare ruimte, met name Le graffiti à Bruxelles. Hij is geïnteresseerd in kwesties van ontzuiling en de receptie van werken.

Muriel Andrin is doctor in de filmwetenschappen en docent en voorzitter van de masteropleiding filmschriftuur en -analyse (ULB). Zij is lid van de onderzoekscentra CiASp (Centre de recherche en Cinéma et Arts du Spectacle) en Striges (Structure interdisciplinaire sur le genre). Haar onderzoek spitst zich onder meer toe op de ontmoeting tussen cinema en hedendaagse kunst, alsook op genderkwesties.